Londýn: Pri železničnom nešťastí 77 zranených

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Londýn: Pri železničnom nešťastí 77 zranených

Odoslaťod dm » 24. Feb 2007 12:49

LONDÝN 24. februára (SITA/AFP) - Železničné nešťastie v severnom Anglicku, ku ktorému došlo v piatok večer, si zatiaľ vyžiadalo jeden ľudský život. Hovorkyňa nemocnice v meste Lancaster v sobotu skoro ráno potvrdila, že jeden z hospitalizovaných cestujúcich podľahol zraneniam. Krátko predtým nemocnica uviedla, že prijala dvanásť pacientov, ktorých dopravili letecky, pričom traja z nich sú v kritickom stave.

Zdravotnícka záchranná služba v grófstve Cumbria uviedla, že zranenia utrpelo celkovo 77 pasažierov, z toho 65 bolo zranených ľahko a 12 vážne. Vo vlaku cestovalo približne 180 ľudí. Časť vlaku sa po vykoľajení zrútila z násypu. Podľa záchranárov vo vlaku už nikto nezostal, ale všetky vozne pre istotu ešte raz prehľadávali.

Polícia, železničné úrady a spoločnosť Virgin Trains, ktorej vlak havaroval, uviedli, že je príliš skoro na uvažovanie o príčine vykoľajenia. Vlak na trati údajne do niečoho narazil. Išlo o vlak Pendolino, ktorý môže dosiahnuť rýchlosť až 200 kilometrov za hodinu.

V oblasti, kde sa v piatok vykoľajil vlak, došlo v posledných štyroch rokoch k dvom železničným nehodám. Bezpečnosť železničnej prepravy sa v posledných rokoch stala vážnym problémom Británie. Jedna z najvážnejších nehôd sa stala v októbri 1999, kedy vlak vypravený z londýnskej stanice Paddington station prešiel na červenú a narazil do prichádzajúceho rýchlika, pričom zahynulo 31 ľudí.

http://www.sme.sk/c/3163979/Londyn-Pri- ... enych.html
dm
diskutujúci
 
Príspevky: 63
Založený: 24. Jan 2007 14:39
Bydlisko: sk

Naspäť na 2007

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.