Žiadajú preložku cesty popri diaľnici

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Žiadajú preložku cesty popri diaľnici

Odoslaťod Jonathan » 15. Mar 2006 13:29

http://www.zilinskyvecernik.sk/archiv/2 ... 4.html#4/5

Primátor mesta Liptovský Mikuláš Alexander Slafkovský pozval v piatok tretieho marca zástupcov Občianskeho združenia Naša Palúdzka na ďalšie zo série stretnutí. Hovorili na ňom o preložení štátnej cesty I/18 mimo tejto mestskej časti, aj plánovanej výstavbe dvoch podnikateľských subjektov.

„Dohodli sme sa, že združeniu poskytneme harmonogram krokov, ktoré sme doteraz vykonali a ktoré ešte urobíme preto, aby mohla byť štátna cesta I/18 preložená do nimi navrhovaného koridoru,„ uviedol primátor mesta Liptovský Mikuláš Alexander Slafkovský. Koridor sa nachádza v ochrannom pásme diaľnice D1 – na jej severnom okraji. „Mesto už urobilo kroky na vypracovanie Generelu dopravy a predpokladáme, že sa nájde technické riešenie preloženia štátnej cesty I/18 za diaľnicu. Návrh takéhoto riešenia predložíme Žilinskému samosprávnemu kraju v roku 2007, kedy sa predpokladá, že budú spracované doplnky územného plánu celého kraja,„ doplnil A. Slafkovský.

Podľa architektky mesta Tatiany Bachtíkovej, v takom prípade zástupcovia združenia prehodnotia svoje nesúhlasné stanovisko k plánovanej výstavbe výrobno-obchodných spoločností Gufero a Tedoss na pozemkoch týchto firiem.
Jonathan
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 627
Obrázky: 31
Založený: 09. Feb 2005 09:49

Naspäť na 2006

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.