Diaľnicu na Kysuciach navrhne Geoconsult

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Diaľnicu na Kysuciach navrhne Geoconsult

Odoslaťod Branco » 21. Feb 2006 08:34

Diaľnicu na Kysuciach navrhne Geoconsult

Bratislava (SITA)

Bratislavská spoločnosť Geoconsult vypracuje tri dokumntácie na stavbu diaľničného úseku D3 Brodno-Kysucké Nové Mesto. Zmulvná cena zakázky, ktorej predmetom je dokumentácia stavebného zámeru, je dokumentácia pre územné rozhodnutie a aktualizácia dokumentácie pre stavebné povolenie, je 59,4 milióna korún bez DPH.

Obstarávateľ, ktorým je Národná diaľničná spoločnosť, uzavrela s bratislavským podnikom túto zmluvu 30. januára, pričom Geoconsult vybrala v rokovacom konaní bez zverejnenia. "Služby môže poskytnúť len určitý dodávateľ z technických dôvodov", vysvetlil obstarávateľ.
Diaľničný úsek z Brodna do Kysuckého Nového Mesta má merať viac ako 10 kilometrov. Podľa údajov diaľničnej spoločnosti by mal byť uvedený do prevádzky v roku 2011. Súčasťou výstavby by malo byť aj sedem mostov na diaľnici v dĺžke vyše 2,5 kilometra, dva mosty nad diaľnicou a tri mimo diaľnice, ako aj jeden nadchod pre chodcov.

Časť severoslovenskej diaľnice medzi Brodnom a Kysuckým Novým mestom je súčasťou diaľničného úseku D3 Hričovské Podhradie-Kysucké Nové Mesto. Z tohto úseku sa začali stavebné práce len na prvej časti, Hričovské Podhradie-Žilina-Strážov, a to v októbri minulého roka. Ako vtedy informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík, náklady na výástavbu tohto sedemkilometrového úseku nepresiahnu podľa štátnej expertízy 5,3 miliardy.

Výstavba tretej časti úseku Hričovské Podhradie-Kysucké Nové Mesto, ktorá spája Žilinu-Strážov a Žilinu-Brodno, by sa mala podľa údajov diaľničnej spoločnosti začať v roku 2008.

Hospodárske noviny, vydanie z 21.2., sekcia Podniky a Trhy.
Branco
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 06. Feb 2005 01:54

Naspäť na 2006

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.