Moderátor: Moderátori
aquila napísal:hlavne je nelogicke ze kazda dedine je okres su rozbite X rokov zavedene vztahy miest a tak rozhadzane ze az to boli ...
aquila napísal:oni to vedeli preco to tak delili, mysleli ze si na lokalnej urovni zachovaju moc .. skarede sa mylili ...
Antimander napísal:No je aj vidieť, že ich nová vláda hneď nezrušila ... kto by sa postavil voči úradníkom? Sú to voliči.
Jurislav napísal:No mäkčene... už som videl MI-MAŤA1 ale ten mäkčeň bol tak nevýrazný že by to asi spôsobovalo problémy. A rovnako ako SV aj TT.
Jurislav napísal:Niektore okresy su uplne zbytocne, napr. SO,SV,TR ci ML. Ved v aut s SPZ ML je okolo 4000. Ozaj, vysvetli mi niekto ten cesky system spz? Vobec mu nechapem.
mapman napísal:Základnou podmienkou je že prvý znak zľava je číslo a prvé písmeno zľava značí skratku kraja. Tími skratkami je označená aj táto mapa: http://www.ceskedalnice.cz/doplnky/mapa_velka.gif - z toho sa to už dá vyčitať.
aquila napísal:tych okresov by som pridal daleko viac. keby sa zrusila polovicka okresov tak by sa nic nestalo, prave neopak.
Dialniciar napísal:mapman napísal:Základnou podmienkou je že prvý znak zľava je číslo a prvé písmeno zľava značí skratku kraja. Tími skratkami je označená aj táto mapa: http://www.ceskedalnice.cz/doplnky/mapa_velka.gif - z toho sa to už dá vyčitať.
A okresy už sa neznačia
Honda napísal:Jediná zmena by bola pri hlavnom meste, tam by som dal tvar značky inak ako dneska a to: 5čísel+1písmeno. Vzory:
Zvolen: ZV - 100AA
Bratislava: BA - 10000A
Nevedko napísal:Honda napísal:Jediná zmena by bola pri hlavnom meste, tam by som dal tvar značky inak ako dneska a to: 5čísel+1písmeno. Vzory:
Zvolen: ZV - 100AA
Bratislava: BA - 10000A
Tento navrh ale prinasa do celeho systemu oznacovania nesystemovost. Aka by bola vyhoda oproti sucasnemu stavu? Naozaj Bratislave nestacia sucasne dve serie BA nnnXX, BL nnnXX ?
Boelverk napísal:Ak si chcel, aby BA mala takto viac moznosti kombinacii, tak by si dosiahol presny opak. Ak sa nemylim, tak ZV by mal cca 400.000 kombinacii a BA iba 200.000 (ak ratam, ze pismen je 20 - co som podcenil, je ich asi viac, ale nie vsetkych 26 - Q,U a nieco ine myslim nie su).
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.