B; napísal:Skvely link.
Da sa pouzit aj na porovnanie velkosti a ekonimickej sily okresu.
(s rezervou samozrejme )
Napr.
BB, ZA, PO su asi narovnako
Takýto údaj skresluje práve registrácia firiem v daných mestách, aj Blava je preto hodne popredu ..
Moderátor: Moderátori
B; napísal:Skvely link.
Da sa pouzit aj na porovnanie velkosti a ekonimickej sily okresu.
(s rezervou samozrejme )
Napr.
BB, ZA, PO su asi narovnako
Ike napísal:Aj vám sa občas zdá, že máme nedomyslené EČV?
priznám sa, že asi najlepšie v EU (čo sa týka jednoznačnosti), ale tiež nechápem prečo je napr
SV - Snina (a nie SN s tym ze SNV by bola SV)
TT - Trnava (a nie TA)
preco napr Krupina nie je KR a podobne
Preco to pri zavadzani novych ECV nezmenili logicky? Pokial viem tak ponechali to co bolo este z cias CS(S/F)R. Ale ked napr. zmenili Povezsku Bystricu (PX), tak preco nezmenili aj ostatne?
Jurislav napísal:Inak Dialniciar, BA má 5 okresov a KE 4 , takže tých značiek je 80.
Ike, Trnava ako všetky krajské mestá má dve označenia, TT a TA. Pokial viem ja, tak bude sa dať vybrať medzi BA a BL, ale neviem to naisto.
Ja si zas mýlim SP a SK.
A keby sa mala meniť Trnava, tak TR a Turč. teplice by boli TT, čo má aj logiku.
Ike napísal:Aj vám sa občas zdá, že máme nedomyslené EČV?
priznám sa, že asi najlepšie v EU (čo sa týka jednoznačnosti), ale tiež nechápem prečo je napr
SV - Snina (a nie SN s tym ze SNV by bola SV)
TT - Trnava (a nie TA)
preco napr Krupina nie je KR a podobne
Preco to pri zavadzani novych ECV nezmenili logicky? Pokial viem tak ponechali to co bolo este z cias CS(S/F)R. Ale ked napr. zmenili Povezsku Bystricu (PX), tak preco nezmenili aj ostatne?
A potom este k Bratislave, nepotrva dlho a rada BA sa vycerpa (davam tomu este taky rok), ked to zratame vydrzala 10 rokov... To znamena ze rada BL tiez vydrzi 10 rokov a potom mozme znova vymyslat ECV? Preco to nerozdelili na mestske obvody (napr B1,B2,B3,B4,B5)? To by sa urcite tak skoro nevycerpalo?
Inak este otazka? Ked sa vycerpa rada BA, tak aj pre vlastne znacky sa zavedie BL?
MH napísal:Ja som proti tomu, aby existovali dve skratky okresov krajských miest.
Dialniciar napísal:Jurislav napísal:Inak Dialniciar, BA má 5 okresov a KE 4 , takže tých značiek je 80.
Ano, BA má 5 okresov aj KE majú 4 okresy, ale do značiek sa to nijako nepreviedlo, takže značiek je 79+8.
wazari napísal:Dialniciar napísal:Jurislav napísal:Inak Dialniciar, BA má 5 okresov a KE 4 , takže tých značiek je 80.
Ano, BA má 5 okresov aj KE majú 4 okresy, ale do značiek sa to nijako nepreviedlo, takže značiek je 79+8.
no, okresy v KE a BA nemaju vlastne znacky, iba celkova za BA a KE, takze by ich malo byt 72+8
wazari napísal:no, okresy v KE a BA nemaju vlastne znacky, iba celkova za BA a KE, takze by ich malo byt 72+8
Dialniciar napísal:Ano, BA má 5 okresov aj KE majú 4 okresy, ale do značiek sa to nijako nepreviedlo, takže značiek je 79+8.
MH napísal:V princípe to je jedno či to je x+x alebo y+y, malo by to byť tak že pre jednu oblasť jedna skratka, čiže 72 skratiek a pre každú oblasť len jedna skratka a hotovo - vybavená vec. Je blbosť deliť BA a KE na B1-5 a K1-4. Všetko ostatné sú nezmyselné polemiky....
Dialniciar napísal:A ešte by ma zaujímalo, ktorý osol vymyslel pre Košice-okolie KS , asi sa im zdalo "KO" moc násilné, ale v značkách to tak neplatí, len vtedy, kedy sa o tomto rozhodovalo, sa moc do svete nikdo nepozeral.
Nevedko napísal:Dialniciar napísal:A ešte by ma zaujímalo, ktorý osol vymyslel pre Košice-okolie KS , asi sa im zdalo "KO" moc násilné, ale v značkách to tak neplatí, len vtedy, kedy sa o tomto rozhodovalo, sa moc do svete nikdo nepozeral.
Ak sa nemylim, znacka KS pre Kosice-okolie vznikla v case, ked KO bolo obsadene pre Kolin.
Ike napísal:No toto znacenie je neperspektivne... najskor dojde k vycerpaniu Bratislavy a Kosic, ostatne tak skoro nehrozi...
Dialniciar napísal:Práveže to nie je neperspektívne a okrem toho, BA má síce 5 okresov, ale mestských častí má oveľa viac, takže ani to nie je fair-play ako ty píšeš.
Systém, ktorý opisujem ja+MH je založený na tom, že mimo BA by to bolo jednotné a samotná BA by bola jednotná v tom, že vždy BA by bola Bratislava a zmeny by nastávali až za BA, nuž a k záveru mi nedá: BA nepotrebuje zase milióny možností.
My sa nezhodneme, to je celé. Ale rozkúskovať Bratislavu a ešte Žiline pridávať ZAA atď. je krajne nesystematické. Perspektívnosť predsa určuje to, čo je za označením, teda kombinácia čísiel a písmen. Keby sme boli v N.Y., tak pochopím, že to treba ísť komplikovane a na dlhú dobu riešiť, ale tu je to zabehnuté dobre, len to potrebuje korekcie.
Ike napísal:priklad.
po
ZA-999ZZ
by nasledovalo
ZAA-000AA
Ike napísal:Bratislave a Kosiciam by som ako mestam ktore maju obvody dal specialny status dostali by pismenko B a K (tak ako je to aj v zahranici)
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.